• Support

  Filmer SundaHus Miljödata

  Övergripande nyheter i nya SundaHus Miljödata
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Registrera plats och mängd
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Avvikelsehantering
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Skapa rapport
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Registrera produkt
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Sök produkt
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Kopiera produkter
  Video (öppnas i nytt fönster)

  Vanliga frågor

  Frågor och svar

  Leverantörer med produkter bedömda i SundaHus Miljödata kan använda SundaHus logga i sin marknadsföring.

  För kemiska produkter krävs alltid ett Säkerhetsdatablad, vilket ger information om de kemiska farorna kopplad till produkterna. Detta dokument är juridiskt bindande och ska alltid ska kunna tillhandahållas av leverantörer som säljer kemiska produkter.

  För både kemiska och övriga produkter vill vi ha en Byggvarudeklaration alternativt någon annan form av miljödeklaration (t.ex. egen form av miljödeklaration, EPD, PEP).

  Dokumenten ska dessutom ha ett erforderligt innehåll för att dokumentationen ska anses som fullständig.

  En mall för Byggvarudeklaration finns att hitta på följande webbplats. Vi ser gärna att ni också tillhandahåller produktblad, drift- och skötselinstruktion, emissionsredovisningar och miljömärkningsintyg där relevant.

  Med ditt Leverantörskonto har du möjlighet att uppdatera dokument direkt i SundaHus Miljödata. På leverantörssidan får du en översikt av era varumärken och kan nå bedömningen av dess produkter. På varje produktsida kan du antingen välja att uppdatera de dokument som redan finns tillagda till bedömningen eller föreslå ett nytt dokument som bör läggas till (se nedanstående hjälpfilm "Uppdatera dokument"). OBS! Här kan du bara uppdatera dokument om de finns på en webbplats. Om dokumenten inte finns tillgängliga på webben kan du istället skicka dokumenten (helst i PDF-format) till docs@sundahus.se.

  Genom att klicka på "Glömt lösenordet" vid inloggningsmodulen och följa instruktionerna kan du få ett nytt lösenord skickat till din e-post.

  Beställaren av projektet bestämmer vilka miljökrav som gäller och därmed vilka produkter som är accepterade. Är du osäker på vilka miljökrav som ställs rekommenderar vi dig att kontakta din beställare.

  Ingen vill bygga med farliga ämnen, även om det inte alltid går att undvika. Vi erbjuder ett webbaserat system som används som verktyg för fastighetsägare att säkerställa bättre materialval samt för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel.

  Det är framförallt långsiktiga fastighetsägare. Vi har kunder i hela Sverige, både offentliga och privata aktörer. Vi ser en ökad tillströmning av kunder som har tänkt till och söker anpassade lösningar och en kompetent partner. Kunderna har ofta höga ambitioner men framförallt är de måna om att arbetet ska bedrivas på ett effektivt och målinriktat sätt samt att arbetet ska ge resultat.

  Kontakt kundansvarig på SundaHus och meddela vilket projekt som ska granskas. Du får då information om vad du ska ange i Miljöbyggnadsansökan och SundaHus ger granskaren tillgång till projektets loggbok. Du ska inte ange dina egna inloggningsuppgifter i ansökan. Meddela SundaHus när granskningen är klar så att loggboken kan tas bort från SGBC:s konto igen.

  För att vi verkligen bryr oss om våra kunder och ger dem full support för att de ska lyckas med medvetna materialval. Med vår kompetens inom kemi, miljö och IT erbjuder mycket mer än ett bedömningssystem! Exempelvis får varje projekt en kundansvarig som håller utbildningar för projektdeltagarna och stöttar kunden under projektets gång. Den höga kompetensen inom företaget i kombination med en väl utarbetad metodik och ett välutvecklat system innebär att vi kan ge kunderna fullt stöd i arbetet med dokumentation av byggvaror och bättre materialval.

  Innan du lägger en bedömningsbeställning bör du se till att ha alla underlag till hands. Då går handläggningstiden snabbare och ärendet kan slutföras utan förseningar. Se gärna våra villkor för ytterligare information.

  BVD är förkortning för Byggvarudeklaration, som ska vara en grund för bedömning av en varas miljöpåverkan i olika skeden av livscykeln. Det finns olika mallar att tillgå för detta. Vår mall hittar du här på svenska, engelska och danska.

  För att kunna rapportera något felaktigt i en bedömning måste du vara inloggad med ditt Leverantörskonto. Du hittar länken "Rapportera fel" längst ner på varje produktsida. SundaHus kemister tar sedan hand om ärendet och skickar ett svar om något ska åtgärdas eller inte. Nedanstående hjälpfilm visar hur du rapporterar ett fel.

  Beställaren av projektet tillhandahåller konton i SundaHus Miljödata och hjälper dig att få rättigheter i projektet.

  Vi har flera olika typer av licenser beroende på behov. Mera information om våra olika licensformer för dig som beställare, konsult, arkitekt eller entreprenör hittar du här.

  För dig som är leverantör finns information om olika licenstyper här.

  Det handlar främst om två saker. Att kunna välja bort farliga ämnen samt att dokumentera. Det är många aspekter som måste vägas in vid produktval, t ex funktion, kvalitet, pris, energi och estetik, och då går det inte alltid att bygga utan farliga ämnen utan dokumentationen blir det viktigaste. Dessutom kan det som är ”ofarligt” idag klassificeras som farligt imorgon. Genom dokumentation på kemisk ämnesnivå skapar vi förutsättningar att ha kontroll över innehållet i en byggnad över tid.

  I SundaHus Miljödata finns unika funktioner som innebär att kunderna kan arbeta effektivt och resultatinriktat med bättre materialval. Ett exempel är våra mycket populära statistikrapporter som används för att sätta och följa upp mål. Att systemet kan interagera med BIM och förvaltningssystem innebär fantastiska möjligheter att ytterligare bidra till bra resultat.

  SundaHus erbjuder flera funktioner och tjänster som stöd i Miljöbyggnadsprojekt. Vi har sammanfattat detta här.

  Hittar du inte det du söker?

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig med dina frågor.

  Kontakta support

  Beskriv ditt ärende

  Läs mer om vår sekretesspolicy

  Växel

  013-21 40 90

  E-mail

  support@sundahus.se

  Supportsida